Een newbornlife style fotoshoot in Oldenzaal.

Zwangerschaps & newborn fotografie

Momenten om te herinneren

Moeder in verwachting poserend bij het raam.

Foto’s tijdens je zwangerschap

Hoe leuk is het als je straks, als je baby eenmaal geboren is, nog een tastbare herinnering hebt aan je zwangerschap? Denk aan buikfoto’s met en zonder grote broers en zussen erbij. Van jou alleen of samen met je partner. Voor op het geboortekaartje of je privécollectie. Wat vaststaat, is dat jij je op je gemak voelt. De rest komt vanzelf.

Een moeder is zwanger van een tweeling

Newborn lifestyle fotografie

Tijdens een lifestyle newbornshoot kun je echt genieten van elkaar en lekker veel knuffelen met je baby. Bij lifestyle fotografie gaat het erom dat er een herinnering, wordt gemaakt van hoe het in het dagelijks leven gaat. Het doel van deze fotoshoot is de liefde en emotie vast leggen.

De shoot vindt plaats in je eigen omgeving zoals bij jullie in huis. Geen foto’s in een studio, waarbij de baby in een mandje ligt met dekentjes en een schattig mutsje, maar foto’s die een verhaal vertellen over hoe jullie leven er op dit moment uitziet. Het gaat erom dat het ongedwongen en ontspannen is.

Een gezinsreportage door Foto Danielle op een buitenlocatie.
Baby lacht tijds newbornshoot van Foto Danielle in Denekamp.
Lifestyle newbornshoot baby op het bed
Lifestyle newbornshoot baby op handen
Deze moeder is zwanger van een tweeling en in blijde verwachting.

Wat kost een Zwangerschaps of Newborn lifestyle shoot?

Love & Zwangerschapsshoot

199,-

10 foto's

 • 1 t/m 3 personen 
 • Op een buitenlocatie in overleg, ongeveer 40 minuten 
 • Je mag gebruik maken van een client closet
 • Online galerie met minimaal 20 foto’s om uit te kiezen 
 • 10 fotobestanden naar keuze; digitaal aangeleverd in hoge resolutie. 


  Optioneel 

  Mooie herinneringen op een fotoafdruk? 10 professionele fotoafdrukken (10x15) in houten bewaarbox mét USB stick; € 55,-
 • Extra digitale foto’s zijn na te bestellen voor € 8,50 per stuk
Newborn
lifestyle shoot

209,-

10 foto's

 • Online galerie met minimaal 20 foto’s om uit te kiezen 
 • 10 foto’s naar keuze in hoge resolutie per WeTransfer 
 • Aan huis bij de pasgeborene, ongeveer 1-1,5 uur 

  • Optioneel
   Extra digitale foto’s zijn na te bestellen voor € 8,50 per stuk
  • Pakket met 20 digitale bestanden € 285,-
  • Ook leuk om als cadau te geven! Voor ieder pakket hebben we cadaubonnen

Newborn
lifestyle shoot deluxe

325,-

Alle foto's

 • Alle foto’s (minimaal 25) in hoge resolutie per WeTransfer
 • Online galerie 
 • Aan huis bij de pasgeborene, ongeveer 1-1,5 uur 

  • Optioneel
   Graag een prachtig linnen fotoalbum 15 x 20 cm met 20 foto’s als dierbare herinnering voor later? Voor een meerprijs van € 69,- euro maak ik graag een album voor jullie op!
  • Ook leuk om als cadeau te geven! Voor ieder pakket hebben we cadeaubonnen
Zwanger & newborn lifestyle 
combipakket

375,-

20 foto's

 • Je ontvangt 10 digitale bestanden van de zwangerschapsshoot, 10 digitale bestanden van de newborn shoot.
 • Zwangerschapsshoot op een buitenlocatie in overleg, ongeveer 30 minuten. Je mag gebruik maken van de client closet
 • Lifestyle newborn shoot aan huis bij de pasgeborene, ongeveer 1-1,5 uur
 • Online galerie met minimaal 25 foto’s om uit te kiezen 
 • fotobestanden worden digitaal aangeleverd in hoge resolutie.

 • Extra digitale foto’s zijn na te bestellen voor € 8,50 per stuk
Lifestyle newbornshoot baby op het bed
Het doel van een lifestyle newborn shoot fotoshoot is
de liefde en emotie vast leggen.

Wat anderen zeggen over Foto Danielle

Marijke Nijland-Benneker

Marijke Nijland-Benneker

"Vol energie en met haar camera in de aanslag staat ze klaar om de mooiste momenten vast te leggen. Zo komen we elkaar dan ook geregeld tegen (wij voor de bruidsstyling en Danielle als fotografe) wanneer er een bruidspaar gaat trouwen. Naast bruidsfotografie is Danielle ook heel goed in thema fotografie tijdens fotoshoots. Zo heeft ze voor mijn bedrijf voor de shoot 'Closer to nature' de fotografie verzorgd."

Marleen Scholten

Marleen Scholten

"Zonder te overdrijven. Foto Danielle is de beste keuze! Net even anders, net een wat andere kijk! Dat onderscheid haar van alle anderen...
Onze beweeglijke mannetjes vastleggen was een heuse opgave en het is haar gelukt!"

Renske Beernink

Renske Beernink

"Danielle is echt een aanrader, een top fotografe... We zijn superblij met de mooie foto's die ze van onze dochter heeft gemaakt. Meike had de grootste lol tijdens de shoot en daardoor wij ook.  Danielle heeft super ideeën, net even wat anders en niet van die standaard foto's. Danielle, nogmaals super bedankt!"

Veelgestelde vragen zwangerschaps & newborn fotografie

Waar vindt de zwangerschapsshoot plaats?

Vooraf bepalen we samen een buitenlocatie die je aanspreekt. De eerste 8 km zijn kosteloos vanaf postcode 7591 GR, daarna € 0,40 per km.

Wanneer we een fotoshoot buiten hebben gepland houden we buienradar goed in de gaten. We kunnen de shoot dan op een ander tijdstip op de dag laten plaatsvinden. En als het de hele dag slecht weer wordt dan verplaatsen we de fotoshoot naar een andere datum waarop iedereen kan. We houden hierover contact.

Zorg dat je broekzakken leeg zijn, dus geen telefoon of sleutels erin laten zitten! 'Mee'-fotograferen met eigen smartphone is niet toegestaan.

Waar vindt de newborn lifestyle shootplaats?

We brengen het grootste deel van de sessie door in de ouderslaapkamer en evt. de babykamer. Door de jaloezieën en gordijnen open te trekken, komt de meeste hoeveelheid natuurlijk licht de kamer binnen, wat zorgt voor heldere, goed verlichte beelden.

Door nachtkastjes en dressoirs vrij te houden van rommel, wordt afleiding in de beelden tot een minimum beperkt. Denk ook aan stekkers en wekkers maar ook aan een dekbedhoes zonder print (als je dat hebt natuurlijk).

Leg een paar voorleesboekjes of iets anders waar jullie kinderen gek van zijn, binnen handbereik!

Ik wil graag een fotoshoot op zondag, kan dat?

Voor alle afspraken op zondag geldt een weekendtoeslag van €45,00. 

Welke kleding draag ik het best tijdens een zwangesrschaps- of newborn lifestyle shoot?

Wees comfortabel in wat je besluit te dragen! Lichte, neutrale kleuren zijn altijd veilig-wit, crème en grijs, evenals bruintinten, zachtroze, zachte pastelkleuren (dit heeft mijn voorkeur, mits dit natuurlijk in je kast aanwezig is). Match niet met je partner, maar draag kleuren die elkaar aanvullen. Dus niet allemaal in wit met een spijkerbroek. Voor mama's, als je een zwangerschapsjurk hebt waar je van houdt, die goed werkt, en maxi-jurken zijn meestal het meest flatterend om te fotograferen. Voor een newborn lifestyle shoot zijn er geen schoenen of sokken nodig, aangezien we in het comfort van jullie huis fotograferen! Nadat jullie een fotoshoot bij mij hebben gereserveerd, ontvangn jullie ook nog een mail met tips.

Wat moet ik voorafgaand aan een newborn lifestyle shoot doen?
 • Zorg voor een warme en aangename kamer. Er worden ook een aantal foto’s gemaakt dat de baby alleen de luier aan heeft. Mits daar nog gelegenheid voor is. Dit zal gebeuren nadat we foto’s hebben gemaakt met jullie gezin. Denk aan foto’s van blote voetjes, handjes etc. Mooie en pure foto’s!
 • Voed de baby net voordat ik arriveer. Baby's met een volle buik hebben de neiging om veel langer gelukkig te blijven en 'melk dronken' baby's zorgen voor de meest lieve afbeeldingen.
 • Denk eraan om te ontspannen , baby's kunnen voelen of je angstig bent! Sessies voor pasgeborenen kunnen enige tijd duren, omdat deze kleintjes graag knuffelen, voeden en regelmatig verschonen. Ik houd de tijd niet bij en plan nooit andere sessies op dezelfde dag, alleen voor de zekerheid. Dit geeft ons alle tijd om jou en je gezin natuurlijk en mooi vast te leggen met een fijne herinnering voor later!
Hoe ontvang ik de foto's?

Na de fotoshoot neem ik uitgebreid de tijd om alle gemaakte foto's te selecteren en te bewerken. Binnen drie weken ontvangen jullie een selectie van foto's in lage resolutie via een online beveiligde galerij.

Selecteer eenvoudig welke foto's je graag in hoge resolutie en zonder logo wilt ontvangen.

Jullie selectie ga ik verwerken en per WeTransfer naar jullie mailen. Deze link blijft een week actief en vervalt daarna, dus download ze als je ze ontvangt. Het opnieuw versturen van deze link kost €10,-.

Kan ik de foto’s overal voor gebruiken?

Foto's mogen door Foto Daniëlle gebruikt worden voor social media. Er worden alleen foto's geplaatst die elegant zijn en waar pure emotie vanaf straalt. Mogen jullie foto's niet gebruikt worden, laat dat voorafgaand aan de shoot weten. Als er niets wordt aangegeven, ga ik er vanuit dat ik jullie foto's online mag inzetten. En dan zou ik het natuurlijk heel erg leuk vinden als je dat berichtje weer gaat liken en delen!

Nadat je de bewerkte foto’s hebt ontvangen en de factuur is voldaan ben je zelf ook vrij om te doen met de foto's wat je wil. Jullie foto's bewerk ik met liefde in Photoshop. Het is niet toegestaan zelf filters over de foto's te plaatsen.

Ik wil een foto in zwart/wit of sepia, kan dat?

Wil je de kleurige foto graag in zwart-wit of sepia, omdat dat beter past in je woonkamer? Dat is natuurlijk mogelijk. Laat mij weten om welke foto het gaat en ik bewerk de foto in de gewenste kleur.

Hoeveel foto’s krijg ik?

Vooraf bespreken we welke soort foto's en de hoeveel foto's je graag wil hebben. Na de reportage krijg je een selectie onbewerkte foto’s met logo die je kunt bekijken. Vervolgens geef je aan welke foto's jouw voorkeur hebben. Deze ga ik dan voor je optimaliseren qua kleur en belichting.

Foto Danielle legt mooie momenten vast tijdens een bruiloft, zwangerschap, thuis met je net geboren baby, je gezin, je familie of samen met je vrienden. Altijd met natuurlijk licht. Met als uitgangspunt spontane, ongedwongen foto's waar veel emotie in ligt. 

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten