Neem contact op

Wil je meer weten? Laat het me weten ik vertel je er graag over. Let Op! e-mail komt nog wel eens terecht in de spam mailbox. Heb je binnen 24 uur geen reactie ontvangen? Dan is app-en of een telefoontje aan te raden

Averhofstraat 4 Denekamp

+31 6 27438985 - Mobiel

info@fotodanielle.nl

Vraag & Antwoord

Voor, tijdens en na een fotoshoot krijg ik verschillende vragen. Ik heb een aantal hier verzameld, omdat ik denk dat het ook voor jou handig is om te weten. Staat jouw vraag er niet bij, dan mag je natuurlijk altijd contact met me opnemen en help ik je graag verder.
1. Zitten er rechten op de fotos?

Alle foto's die ik maak mag ik gebruiken voor promotie van mijn eigen bedrijf. Dit betekent dat ik ze kan gaan gebruiken op social media, zoals Facebook of mijn website of in een folder. Als jullie daar bezwaar tegen hebben kun je dat vooraf bij me aangeven. Uiteraard zijn jullie zelf ook vrij om te doen met de uiteindelijke foto's wat je wilt nadat je de bewerkte foto’s hebt ontvangen en de factuur is voldaan.

2. Hoeveel fotos krijgen we?

Vooraf gaan we bespreken welke soort foto's en de hoeveelheid foto's die je graag wilt hebben. Na de reportage krijg je een selectie onbewerkte foto’s met logo die je kunt  bekijken. Vervolgens geef je aan welke foto's jouw voorkeur hebben. Deze ga ik dan voor je optimaliseren qua kleur en belichting.

 

3. Welke kleding zal ik dragen bij een familieportret?

Familiefoto's zijn het mooist als iedereen effen kleding draagt. Dan gaat alle aandacht uit naar de mensen zelf. Lichte kleding is ook weer mooier dan donkere kleding. Bijvoorkeur niet iedereen in wit, jeans of fel roze. Voor groepsfoto's is het sleutelwoord harmonie.

4. Welke kleding trek ik de kinderen aan bij kidsfotografie?

Vrolijke kleuren doen het bij kinderen altijd erg goed, maar kijk uit met strepen of (te) drukke print. Probeer wel overeenstemming in kleuren te vinden met de andere   kinderen die bij op de foto komen, dit komt het eindresultaat ten goede. Bij heel jonge kinderen zijn zachte kleuren of wit heel mooi. Trek je kind iets aan waar hij of zij zich prettig in voelt. Lekker stoer, kleurrijk of vintage.

 

5. Moet ik accessoires meenemen voor de shoot?

Accessoires zijn altijd leuk. Een leuk petje, kleurige kettingen of armbanden, stoere bretels, een lief haarbandje of leuke regenlaarzen, een paraplu of cape. Dit geeft net dat extra accent aan een foto. Daarnaast kunnen we tijdens de shoot nog beslissen om het wel of niet in te gaan zetten.

En als je kindje het spannend vind om op de foto te gaan neem dan iets vertrouwds mee. De favoriete knuffel, een bal, bellenblaas, boekje of iets anders.

 

6. Waar worden de foto’s gemaakt?

We gaan vooraf samen een locatie bepalen. Bij voorkeur maak ik de foto's buiten. Wil je toch graag foto's op een binnenlocatie, dan kunnen we dit zeker bespreken. We gaan dan op zoek naar een leuke, passende locatie die jullie aanspreekt.

 

 

 

7. Wat als het regent?

Nederland kent nu eenmaal regen. Wanneer we een fotoshoot buiten hebben gepland houden we buienradar goed in de gaten. We kunnen de shoot dan op een ander tijdstip op de dag laten plaatsvinden. En als het de hele dag slecht weer wordt dan verplaatsen we de fotoshoot naar een andere datum waarop iedereen kan. We houden hierover contact.

 

8. Op welke manier ontvangen we de foto’s?

Jullie ontvangen  binnen ongeveer twee weken de foto’s in onbewerkte versie in   kleine resolutie met logo via Wetransfer.com. Deze dien je binnen 1 week te downloaden, moeten ze opnieuw worden verstuurd dan wordt hiervoor € 10,- in rekening gebracht. Het ontvangen en openen van de foto’s op deze manier werkt supersnel en erg eenvoudig. Jullie kunnen foto’s uitzoeken, geven je keuze aan mij door, en ik ga ze optimaal voor jullie bewerken.

9. Is het mogelijk om foto’s extra te laten nabewerken in zwart-wit of sepia?

Wil je de kleurige foto graag in zwart-wit of sepia, omdat dat beter past in jullie woonkamer? Dat is natuurlijk mogelijk. Laat mij weten om welke foto het gaat en ik bewerk de foto in de gewenste kleur.

10. Wat kun je verwachten tijdens en na de shoot?

De fotoshoot duurt ongeveer 1 à anderhalf uur.

 

Na de fotoshoot neem ik uitgebreid de tijd om alle gemaakte foto’s te selecteren en na te bewerken. De mooiste foto’s zet ik op een online beveiligde galerij waarvan je per mail een link met bijbehorend wachtwoord ontvangt. In deze galerij zitten zowel kleuren als zwart-wit foto’s . Via deze galerij selecteer je eenvoudig welke foto’s je wil ontvangen in hoge resolutie en uiteraard zonder logo. Het aantal gekozen foto’s bepaald dus het uiteindelijke pakket. Het voordeel hiervan is dat je kan beslissen na het zien van de foto’s en je dus nooit hoeft te betalen voor iets wat je niet wilt!

 

Meer weten?

Bel of mail me, dan drinken we gezellig een kop koffie. Ik zorg voor de M&M's!

    Back to Top