Leer de basis van fotograferen met je camera

Met zo'n camera is het makkelijk mooie foto's maken!' Herken je die uitspraak en is dat ook zo? Of staat die mooie, dure camera altijd op de automatische stand? Wil jij graag écht leren hoe je mooie foto's maakt en je camera op een juiste manier gebruikt? Ik leg het je graag uit. 

Wat leer je tijdens de basiscursus fotografie?

In zeven lessen neem ik je mee in de wereld van de fotografie. Ik leer je te werken met o.a. sluitertijd, witbalans, belichting, maar ook diafragma en compositie. Maar ik neem je ook mee naar speciale locaties waar we echt gaan fotograferen en de theorie in praktijk gaan brengen. Het belangrijkste dat ik je wil meegeven is plezier te hebben in het maken van foto's en dat je de camera leert ontdekken.

Een fotografiecursus in Denekamp voor basisfotografie in Twente en Denekampof Oldenzaal.

Wat krijg je tijdens de basiscursus fotografie?

De basisfotografie cursus bestaat uit totaal 7 lessen op dindsagavond waarvan 2 extra praktijklessen. Tijdens de extra praktijklessen op zaterdag gaan we op stap met de camera. Je voert dan de theorie uit in de praktijk. Ook tijdens de dinsdagavonden is er praktijk maar dan blijven we binnen.

Praktische informatie

 • Cursus 2024 is volgeboekt.
 • De eerstvolgende lessen zijn op de woensdagen in maart 2025 van 19.00 - 20.30 uur in het Kulturhus in Denekamp. Exacte data volgt.
 • Dit zijn avonden met theorie, gecombineerd met de praktijk waarbij we op locaties in Denekamp fotograferen.
 • De cursus Basisfotografie start weer in 2025 !

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe data? Mail mij, dan zet ik je op de wachtlijst.

Groepsles

195,- p.p.

 • 7 lessen waarvan 2 praktijk avonden.

 • Tijdens de praktijklessen gaan we buiten op stap met de camera zodat we oefenen en ik je kan helpen met vragen!


  De cursus gaat door bij minimaal 4 deelnemers met een maximum van 10 personen.

Privé

295,- p.p.

 • Volg je de cursus liever privé of met z'n tweetjes? Dezelfde theorie en praktijk in drie lessen van 2 uur.

 • Tweede persoon €245,-.

  Mail mij en dan kijken we samen naar drie geschikte dagdelen en tijden!

Wat anderen zeggen over cursus Basisfotografie

Marijke Nijland-Benneker

Marijke Nijland-Benneker

"Vol energie en met haar camera in de aanslag staat ze klaar om de mooiste momenten vast te leggen. Zo komen we elkaar dan ook geregeld tegen (wij voor de bruidsstyling en Danielle als fotografe) wanneer er een bruidspaar gaat trouwen. Naast bruidsfotografie is Danielle ook heel goed in thema fotografie tijdens fotoshoots. Zo heeft ze voor mijn bedrijf voor de shoot 'Closer to nature' de fotografie verzorgd."

Marleen Scholten

Marleen Scholten

"Zonder te overdrijven. Foto Danielle is de beste keuze! Net even anders, net een wat andere kijk! Dat onderscheid haar van alle anderen...
Onze beweeglijke mannetjes vastleggen was een heuse opgave en het is haar gelukt!"

Renske Beernink

Renske Beernink

"Danielle is echt een aanrader, een top fotografe... We zijn superblij met de mooie foto's die ze van onze dochter heeft gemaakt. Meike had de grootste lol tijdens de shoot en daardoor wij ook.  Danielle heeft super ideeën, net even wat anders en niet van die standaard foto's. Danielle, nogmaals super bedankt!"

Veelgestelde vragen over de cursus basisfotografie

Aan welke eisen moet de fotocamera voldoen?

Je bent welkom met een spiegelreflexcamera of systeemcamera.

Wie kan meedoen met de cursus?

Iedereen vanaf 16 jaar tot en met 99 jaar kan meedoen in deze cursus.

Wat als ik een les mis of moet annuleren?

De les kan niet ingehaald worden, wel praat ik je bij over wat er die les is besproken. Als je opgeeft voor de cursus, dan houden wij hier rekening mee. Mocht je op het laatste moment toch annuleren, dan is er geen restitutie. Er is tenslotte gerekend op je deelname en een plek voor je gereserveerd.

Staat jouw vraag er niet bij?

Foto Danielle legt mooie momenten vast tijdens een bruiloft, zwangerschap, thuis met je net geboren baby, je gezin, je familie of samen met je vrienden. Altijd met natuurlijk licht. Met als uitgangspunt spontane, ongedwongen foto's waar veel emotie in ligt. 

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten