Een Weense bruiloft in ‘t doarp

Een Weense bruiloft in ‘t doarp

Een Weense bruiloft hier in ‘n Doarp, hoe wil je het mooier hebben! Ik was meteen enthousiast toen Stefan en Alice mij vroegen om hun speciale dag vast te gaan leggen. Want hoe bijzonder is het dat een Weens stel hier in Denekamp gaat trouwen! Waarom was natuurlijk mijn eerste vraag. Nou, ze kenden de mooie omgeving van Landgoed Singraven en kwam samen op het idee om daar te trouwen. Dat is wel heel bijzonder hè! Ik was ook best een beetje trots op ons mooie doarpke!

In de voorbereidingen hebben we elkaar twee keer gezien, immers Wenen ligt niet om de hoek. Maar het klikte zo goed, dat we er al heel snel uitwaren wat de bedoeling was. En een klik tussen beide is zeker heel fijn, want ik wil natuurlijk wel de belangrijkste dag in hun leven mooi vastleggen, zodat de foto’s een waardevolle herinnering worden.

We hebben samen heel veel gelachen. Ik met mijn beste Twents/Duitse spraak en zij met hun zwaar Oostenrijkse accent. Het leverde op de dag zelf ook heel grappige situaties op, waarbij we met één blik soms al in lachen uitbarsten. Dat leverde weer heel mooie, enthousiaste en échte foto’s op, geweldig.De dag begon voor mij in hotel De Schout in Denekamp. De locatie waar het bruidspaar en hun familie en vrienden overnachtten. Daar werd de bruid ook opgemaakt door de visagiste. Ze moest er prachtig uitzien op haar speciale dag. Een goede vriend van Stefan stond hém terzijde en hielp ‘m met zijn pak en manchetknopen. Dat zijn toch altijd weer bijzondere momenten van deze dag.

De ontmoeting tussen Stefan en ‘zijn’ Alice op het prachtig en romantische Landgoed Singraven was heel mooi.

Het Huis is fantastisch, maar ook de tuinen waar we foto’s hebben gemaakt zijn voor een fotograaf prachtig ‘voer’ voor mooie foto’s. Hele oude bomen, grasperken, een vijver, een bruggetje, alle ingrediënten zijn daar aanwezig voor mooie, diverse foto’s.

Na de lunch, in de tuin van Wilhelmus Damhuis, had hij een fantastische verrassing voor het bruidspaar. Hij zou hen in een koets met twee paarden naar het kasteel brengen voor de ceremonie! Voor mij als fotograaf allemaal extraatjes die allemaal ten goede komen van de foto’s. Ik bleef maar foto’s schieten.

Na alle bijzondere dingen die overdag de revue al gepasseerd hadden was het ‘s avonds tijd om lekker te dansen. Er volgde een daverend feest met een dj, waarbij zelfs een aantal gasten het aandurfden om te stijldansen. Blijft toch mooi, zelfs een beetje nostalgie.

Na enkele weken kon ik het prachtige trouwalbum overhandigen aan het bruidspaar. De ouders en meest dierbare vrienden van het paar kregen een klein albumpje met op maat gemaakte foto’s namens het bruidspaar. Een bijzonder, persoonlijk geschenk.

Lief bruidspaar: heel veel geluk! Of moet ik zeggen liebes Hochzeitspaar, sehr viel Glück!

Gaan jullie trouwen? Ook op een hele mooie, bijzondere plek die voor jullie heel speciaal is? Ik leg dit graag voor jullie vast en maak een blijvende herinnering aan jullie dag. Bel of mail me en we maken snel een afspraak.  www.fotodanielle.nl

Back to Top