Van een foto komt een foto

29 november 2018 by Danielle in Familie 0 comments
Van een foto komt een foto

Julian Orsouw en zijn zus Gianna wilden graag hun moeder Claudia verrassen met een fotoshoot van het gezin. Dat was iets wat Claudia al heel lang op haar verlanglijstje had staan. Julian  wilde niet zo’n statige foto in een studio, maar de foto’s van zijn vriendins familie spraken hem wel heel erg aan. Lekker losjes, buiten in het bos en met z’n allen gewoon jezelf zijn, gein maken en relaxed. Dán wou hij dat ook nog wel een keertje doen.

Dus zo belde hij mij met de vraag of ik dat ook voor hen zou kunnen regelen. Een datum was snel geprikt en zo waren we met z’n allen op een stralende, nazomerse zaterdagmiddag in het Borgbos. De zonnestralen sierden een scala aan prachtige herfstkleuren in het bos. Dit zijn geweldige dagen om hele mooie, natuurlijke foto’s te kunnen maken. Een goed begin van de fotoshoot vind ik altijd!

En als de familie dan ook nog goed meewerkt, dan is dat gegarandeerd een succes. En óf deze familie mee wilde werken! Ze stonden open voor álles. Zoveel enthousiasme en plezier, ze staken elkaar aan. Niets was te gek. Niet voor de kinderen, maar ook zeker voor pa en ma niet. Geweldig om te zien!

En natuurlijk als fotograaf word ik daar ook heel erg blij van. Ik ga dan volledig mee in dat enthousiasme en wil alles uit de kast halen om een mooie reportage neer te zetten waar men nadien met veel plezier aan terugdenkt. En tja, dat je dan als fotograaf soms onmogelijke poses moet uithalen om net die ene foto te schieten die qua lichtinval of propositie zo mooi is, dat neem ik voor lief. Liggend op de buik, zittend op de grond, hangend over een railing of staand in de hondepoep (shit happens!), ik heb er (bijna) alles voor over om zo’n shoot tot een succes te maken.

En de familie Orsouw? Ik zou zeggen, vraag het ze zelf. Maar volgens mij waren ze heel erg blij met het resultaat!

 

 

 

 

 

 

 

 

Back to Top